Toy Fair 2012 Nürnberg

De terugreis door een mooi sneeuwlandschap per trein had iets meer tijd nodig als de dienstregeling aangaf. Wonderlijk om te zien op de display van de ICE dat je niet mocht instappen vanwege "schoonmaken van de trein, zalig die voorgeprogrammeerde informatie, als de trein op punt van vertrek staat en er nog mensen vertwijfeld op perron staan.

In iedergeval we zijn weer thuis. En hebben een hoop gezien waar we best wel blij van werden. Daar waren de Dslot43 auto's van Kyosho en een fijn extra nieuwtje. Spark die-cast gaat ook carrosserien maken passend op de diverse chassis maten uit de Dslot43 lijn. Hiermee komen er een aantal modellen op de markt die een ouder publiek zeker zal aanspreken. De Dslot auto's reden fijn en alleen daarom al een tripje naar Nurnberg waard, eindelijk kon ik de langverwachte auto's met eigen ogen aanschouwenen racen. 

Carrera had zijn pijlen weer op D132 gericht staan, waar het nieuwtje dan ook zat. Verbeterde 2.4 Ghz draadloze controllers voor de D132 rijders. Natuurlijk zijn er nieuwe sets en diverse autos, maar voor GO en D143 veranderd er eigenlijk weinig,althans ik heb geen nieuwe baanstukken kunnen ontdekken.

Waar de ene stand het leuk vond als even kwam kijken had je bij andere stands moeite om überhaupt een glimp van het nieuw gebodene te aanschouwen. En toch kwamen we de Mattel stand wel even in, waar een beetje begrip naar de baliemedewerker toe kan leiden. Snel werd er een vrije dame opgetrommeld die me voorging naar het  CARS 2 gedeelte. En jawel daar stonden ze, een veertigtal nieuwe modellen voor de "collect them all" 2012 lijn. Nee, fotograferen was er niet bij. Dat werd me vriendelijk edoch dringend gemeld toen de camera te voorschijn kwam. We horen het verhaal verder aan en worden naar de link met de verwachte derde film geleid. Waren de TOON series al een karakter schets voor Takel zoals deze in CARS 2 te voorschijn komt, de AIR MATER TOON is een stap naar de volgende film. Bliksen en Takel krijgen vleugels en na CARS en CARS2 komt er in 2013 een film met de weinig verhullende werk titel AIRPLANES.

Bij LEGO was het echt een burcht, nou is dat niet zo belangrijk, het komt vanzelf in winkel. En als je LEGOWORLD in Zwolle bezoekt is daar veel meer te zien wat aanspreekt, zelfbouw is toch de basis van LEGO. Toch even iets over nieuw te verwachten LEGO. En dan speciaal de helemaal op meisjes gerichte FRIENDS serie, met nieuwe figuurtjes. Het poppenhuis is allang geen keuken of kruidenierszaak meer en vervangen door manage of schoonheidssalon voor de Barbie. En dit nu allemaal samengevoegd voor de jonge dames van nu in FRIENDS. Zoals er de CITY serie is voor bouwende jongens is er nu een stad rond een hartvormige zee diverse huizen voor onafhankelijke moderne jonge dames. Als dit geen hit wordt onder vaders....LEGO waarmee hij voor zijn gevoel iets aan kan met zijn dochter. En wees eerlijk het klinkt toch een stuk beter als je twitterd dat je lekker aan het bouwen met je dochter dan te melden dat je fijn aan het spelen bent met je dochters BARBIE's.

 

Er zijn al wat kilometers weggewandeld tussen alle hallen van dit enorme beurscomplex, tijd om te gaan afsluiten. Een volle dag met veel indrukken is ten einde, nog even de zoals te verwachten bomvolle metro in, maar daar is met de snelheid waarmee extra metro's stoppen eigenlijk niet iets om over te mekkeren, aangezien voordat je buurman echt begint te stinken je alweer in het centrum van Nurnberg bent voor simpele edoch vullende maaltijd. En dan slapen, morgen gaat de trein weer terug naar Amsterdam en die wil ik niet missen.